10 Ekim 2013 Perşembe

Fırında kabak ve havuçlu mücver nasıl yapılır?

Kabak mücveri sevdiğiniz yemeklerden biriyse ancak yağda kızartma olduğu için yemek istemiyorsanız işte size alternatif, fırında mücver! Evde havuç da olduğu için mücverimi havuçlu yapmak istedim, gayet lezzetli oldu. Hem de tamamen yağsız :)

İsterseniz tepsiye döküp börek gibi dilimleyebilir, isterseniz normal mücver gibi tepsiye kaşıkla ayrı ayrı dizerek pişirebilirsiniz.

İşte tarifi:

2 orta boy kabak
2 orta boy havuç
3-4 dal yeşil soğan (Kuru soğan da tercih edilebilir)
2 yumurta
Peynir (İstediğiniz türde ve istediğiniz miktarda koymakta serbestsiniz)
2-3 çorba kaşığı un (Karışımın kıvamına göre ayarlayabilirsiniz)

Yapılışı: Havucu rendeleyip karıştırma kabına alın. Kabağı rendeledikten sonra bir süzgece alıp kaşıkla bastırarak suyunun süzülmesini sağlayın. Yeşil soğanları doğrayıp tüm malzemeleri karıştırma kabına aldıktan sonra sonra iyice karıştırın. Karışımı hafifçe yağlanmış tepsiye dökün ve 180 dereceye ısıtılmış fırında 40 dk kadar pişirin.

Püf noktası: İyice pişmiş bir mücver için; kabakları rendeledikten sonra suyunun iyice süzüldüğünden emin olun, un miktarını karışımın suyunu çekecek şekilde ayarlayın ve tepsiye döktüğünüz karışımın kalınlığı maksimum 1 parmak kadar olsun.




ve.. sonuç!


Nefisss.. Dilimleyerek servis edilmeye hazır 

Afiyet olsun! :)




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder