6 Haziran 2015 Cumartesi

Mikrodalga fırında hangi kaplar kullanılır? Hangi kaplar kullanılmaz?

  • Cam kaplar normal fırına girebilecek kadar dayanıklı ise, mikrodalgada kullanmak için de uygundur. Porselen ve plastik kapların da mikrodalgaya dayanıklı çeşitleri bulunmaktadır. Hangilerinin uygun olduğunu anlayabilmek için ürün ambalajının üstündeki, veya ürünün altındaki sembollere bakabilirsiniz. Mikrodalgada kullanılmak için uygun ürünlerin çoğunda ''Mikrodalgada kullanıma uygundur'' yazısı veya sembolü bulunur. Örneğin:
  
  • Mikrodalga fırınlarda ısıtma veya pişirme yaparken hızlı bir buharlaşma olduğu için, eğer kapaklı bir kap kullanılıyorsa kapağında hava çıkışı için uygun delikler olmasına özen gösterilmelidir. Sıkı kapatılmış bir kapta pişirme yapmak, pişirme esnasında oluşacak buhar basıncından dolayı tehlikeli olabilir.
  • Mikrodalgada, yalnızca  mikrodalga için uygun üretilmiş streç filmler kullanılmalıdır. Diğer streç filmler eriyip yiyeceğinize yapışacaktır.
  • Metal kap kullanılmamalı, fırın içerisine metal eşya konmamalı (çatal, bıçak vs), kabın üzerinde metalik-yansıtıcı işlemeler bulunmamalı, metal kulpları veya kapağı olmamalıdır. Fırın içerisinde alüminyum folyo asla kullanılmamalıdır. Metal, mikrodalgaları yansıtma özelliğine sahip olduğu için fırınınız bozulabilir, daha kötüsü kıvılcım çıkabilir.
  • Kağıt tabak ve kartonlar mikrodalgada kullanılabilir ancak yanma riski olduğu için fazla ısıtılmamalıdır. Yoğurt kapları gibi dayanıksız kaplar ve naylon içeren materyaller kullanılmamalıdır. Hem erime riski vardır, hem de yemeğinize kimyasal karışmasına neden olabilir.
  • Mikrodalga fırın kullanmadan önce bilinmesi gereken diğer hususları ise şu yazımda bulabilirsiniz.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder