6 Haziran 2015 Cumartesi

Mikrodalga Fırın Kullanmadan Önce Bilinmesi Gerekenler

  • Mikrodalga fırınların prensibi, yiyecekteki su moleküllerinde titreşim oluşturarak ısınmasını veya pişmesini sağlamaktır.
  • Geleneksel fırınlar yiyeceği dıştan içe doğru ısıtırken, mikrodalga fırınlar 'içten dışa doğru' pişirir.
  • Mikrodalgada pişirme normal fırına göre hızlıdır, bu süre her fırın ve güç seviyesinde değişir. Genellikle normal fırında pişirme süresinin yarısı gibi düşünebilirsiniz. 
  • Mikrodalga fırın boşken çalıştırılmamalıdır.
  • Mikrodalgada besinlerin eşit ısınması, pişmesi için eşit parçalara doğranması gerekmektedir. Eğer fazla miktarda besin ısıtılıyor veya pişiriliyorsa, yiyeceklerin arada bir karıştırılmasında veya alt üst edilmesinde fayda vardır.
  • Mikrodalga fırınlarda ısıtma veya pişirme yaparken hızlı bir buharlaşma olduğu için yiyecekler kuruyabilir. Üzeri uygun bir materyal ile (mikrodalgaya dayanıklı streç film, mikrodalgaya uygun bir cam, porselen veya plastik kapak gibi) kapatılmalıdır. Eğer kapaklı bir kap kullanılıyorsa kapağında hava çıkışı için uygun delikler olmasına özen gösterilmelidir. 
  • Asla metal kap kullanılmamalı, içerisine metal eşya koyulmamalıdır. Mikrodalgada kullanmaya uygun kaplarla ilgili yazım için tıklayın.
  • Mikrodalga fırına bütün kabuklu yumurta koyulmamalıdır, çünkü fırın içerisinde patlar. Yumurta çırpılmış olarak pişirilebilir, önemli olan özellikle sarısını dağıtmaktır. Piyasada mikrodalga fırında kabuklu yumurta pişirmek için uygun kaplar üretilmiştir. Mesela şu yazımda Tchibo'nun kabuklu yumurta pişirmek için bir ürününü bulabilirsiniz.
  • Mikrodalgada kabuklu besinler (patates, elma gibi) pişirecekseniz mutlaka önceden bir kaç delik açın. İçerisindeki hızlı buharlaşma nedeniyle bunların da fırının içerisinde patlama riski vardır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder