26 Eylül 2014 Cuma

Mikrodalgada yumurta haşlama aparatı buldum! Karşınızda Tchibo Egg Boiler :)

Yumurtaseverlere iyi haber :) Siz de sabahları haşlanmış yumurta yemeyi seviyorsunuz ama suda pişirmek için vaktiniz yok mu?

Bildiğiniz gibi mikrodalgada yumurtayı kabuğuyla pişirmek, yumurtanın patlamasıyla sonuçlanan bir hadisedir. Daha doğrusu öyleydi, artık değil! Artık mikrodalga fırında yumurta haşlayabileceğiz! 

Ta tamm... Karşınızda yeni keşfim! Tchibo'nun süpar ürünlerinden biri: Mikrodalgada yumurta haşlayıcı aparat :) Yani ''Tchibo Egg Boiler'' Bir kutudan iki tane pişirici çıkıyor.


Bahsettiğim kapaklı küçük aparat bir yumurta sığacak şekilde yapılmış. Yumurtayı hem pişirmek hem sofraya getirmek için uygun.

Aparat 3 parçadan oluşuyor. Kapak kısmındaki küçük delik, pişme esnasında buhar çıkışını sağlıyor. Aparatı açtığımızda içinde metal bir parça görüyoruz. Onu çıkarıp alt kısımda ''water level'' yazan yere kadar su dolduruyoruz. Sonra metal kısmı tekrar yerleştirip yumurtayı da aparatın içine koyuyoruz ve kapağı sıkıca kapatıyoruz. 
Bundan sonrasını mikrodalgamız hallediyor :)




Ürünün klavuzunda istenen her kıvam için pişirme gücü (watt) ve süreleri belirtilmiş.

Ben 900 watt gücündeki mikrodalga fırınımda 8 dk içinde iyi pişmiş, 450 watt gücünde 10 dakikada ise az pişmiş yumurtalar elde edebiliyorum.
Siz de kendi mikrodalga fırınınıza göre denemeler yapabilirsiniz.











Aşağıda gördüğünüz yumurtalar 450 watt gücünde 10 dakika pişti. Yumurtanın sarısını akışkan sevenlere :)

                                

                                                             Afiyet olsun! :)

                                          Mikrodalga fırında omlet yazımı görmek için tıklayın


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder